or. Chișinău, sec. Rîșcani, bd. Moskova 3, et. 3
+ 373 (78) 135-788
Telefonul magazinului

    Cum să alegi o saltea

    Calitatea somnului și, ca urmare, starea de bine și sănătatea umană depind în mare măsură de saltea. Saltelele sunt împărțite în două grupuri: cu arcuri și fără arcuri. În saltelele cu arcuri, blocurile de arcuri sunt dependente și independente. Saltelele fără arcuri au diferite umpluturi. După gradul de duritate, saltelele sunt moi, de duritate medie și dure. Există saltele în care părțile laterale au grade de rigiditate diferite.

    как выбрать матрас

     

    Ce sunt saltelele fără arcuri

    Saltelele fără arcuri sunt realizate din materiale naturale sau artificiale, dar cel mai des din spumă și latex. Saltelele din spumă sunt mai eftine, dar repede se șifonează și se presează. Cele din spumă-latex durează mai mult, dar sunt mai scumpe. O saltea fără arcuri poate consta dintr-o singură bucată sau mai multe straturi care formează diferite grade de rigiditate. Modelele fără acuri nu scârțâie, cântăresc mai puțin și pot fi folosite pe canapele sau paturi pliabile. Pentru astfel de saltele, cu siguranță ai nevoie de un pat cu lamele, dar nu cu un fund solid, și cel mai bine din toate ortopedic, unde rigiditatea lamelelor în diferite zone este reglabilă.

    Ce sunt saltelele cu arcuri

    La baza modelelor cu arc este construcția unității de arc de sârmă de oțel. Blocurile cu arcuri sunt dependente și independente. La saltelele cu o unitate de arc dependentă de tip Bonnel, toate arcurile sunt interconectate. Aceste saltele sunt mai ieftine și durează suficient de mult, dar sunt inferioare în ceea ce privește proprietățile ortopedice saltelelor cu arcuri independente, deoarece arcurile conectate nu se pot adapta la coturile corpului uman. La saltelele cu o unitate de arc independentă, fiecare arc este într-un capac individual, astfel încât greutatea persoanei adormite să fie distribuită uniform pe întreaga suprafață, iar coloana vertebrală să ia poziția corectă. Astfel de saltele sunt caracterizate printr-o rezistență mai mare la uzură și durabilitate, nu au restricții de greutate pentru somn și au proprietăți ortopedice bune. Cu cât sunt mai multe arcuri în saltea, cu atât mai precis se adaptează la coturile anatomice ale corpului și creează un suport muscular mai bun. Saltelele cu blocuri de arcuri independente sunt cu o singură zonă și cu mai multe zone. La saltelele cu o singură zonă, toate arcurile au aceeași rigiditate, la saltelele cu mai multe zone sunt diferite. Cel mai adesea, saltelele sunt împărțite în trei, cinci sau șapte zone: în zona capului și picioarelor există arcuri mai rigide, în mijlocul saltelei sunt cele mai moi. Cele mai avansate saltele pot avea până la 11 zone de duritate.

    Ce umpluturi sunt în saltele?

    Toate saltelele cu arc și arcuri au o combinație de umpluturi, care sunt dispuse în straturi. Diferite combinații de materiale determină gradul de rigiditate a produsului. Stratul exterior de fibră de nucă de cocos formează cea mai mare rigiditate, stratul de pâslă este dur, iar latexul, cauciucul spumant, iernizorul sintetic și holofiber conferă saltelei o moale confortabilă. Hipoalergenicitatea saltelei depinde de calitatea umpluturilor, deci trebuie să verificați disponibilitatea certificatelor pentru toate materialele utilizate.

    Cum să alegi rigiditatea

    Saltelele sunt împărțite în tari, medii-tari și moi. Atunci când alegeți rigiditatea saltelei, trebuie să vă concentrați pe vârsta și greutatea celor care vor dormi pe ea. Saltelele cu un grad ridicat de rigiditate sunt recomandate nou-născuților de până la 12 ani, ceea ce este util pentru coloana vertebrală. Adolescenții și tinerii sub 25 de ani sunt modele potrivite de rigiditate medie. Adulții ar trebui să aleagă rigiditatea în funcție de greutate: până la 55 kg puteți dormi pe saltele moi, fără fibre de nucă de cocos, de la 55 până la 90 kg, este mai bine să rămâneți la duritate medie, de la saltele de 90 kg cu un grad ridicat de rigiditate și un bloc de arc armat sunt potrivite. Dacă partenerii au o diferență mare în greutate, trebuie să vă concentrați pe mai multă greutate sau să alegeți o saltea cu rigiditate diferită a paturilor. Există, de asemenea, saltele cu blocuri cu arcuri duble, una dintre ele fiind moale, iar cealaltă tare când o persoană cu o greutate mică sau medie se întinde pe o astfel de saltea, doar un arc moale funcționează, iar când o persoană cu o greutate mare, este conectată un arc dur. Astfel, ambii parteneri sunt confortabili. Nu se recomandă persoanelor în vârstă să doarmă pe saltele dure din cauza riscului de apariție a problemelor în discurile intervertebrale. Este mai bine să optezi pentru soft sau mediu-greu.

    Care tapițerie este mai bună

    Materialul tapițeriei depinde de cât de plăcut va fi pe saltea și cât va dura. Cea mai bună tapițerie jacquard, este formată din bumbac și poliester. Cu cât este mai bumbac în jacquard, cu atât este mai bun și mai scump. Jacquard trece aerul bine, suficient de puternic și elastic. În saltele bune, tapițeria este impregnată cu substanțe antialergice și insecticide.

    Pentru ce trebue o copertă

    Unele saltele au huse detașabile care pot fi spălate sau curățate la uscat. Carcasa poate fi achiziționată separat. Protejează tapițeria saltelei de abraziune și prelungește durata de viață a saltelei. De obicei, copertinele sunt confecționate din calic gros din bumbac. Acest material este destul de durabil, moale, nu se încrețește, nu se estompează și este ușor de spălat. Acoperirile au diferite grosimi și grade de rigiditate, pentru iarnă și pentru vară, adică mai calde și mai reci.

    Позвонить